Sunday, September 15 2013

Esdeveniment
« prevSunday, September 15 2013next »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
15/09/2013 - 12:00

DIUMENGE XXIV DE DURANT L'ANY

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

A la Quaresma ja vàrem escoltar la tercera de les paràboles d'avui. Llegir el capítol senser dóna una perspectiva diferent. Davant les crítiques a la seva actuació, la resposta de Jesús són tres paràboles que van en crescendo i que volen ajudar-nos a entendre l'actitud de Déu amb els pecadors, reflectida en la seva actuació històrica.

Tot l'obrar de Jesús convida a superar una imatge de Déu, com la que veiem en la primera lectura, a qui cal apaivagar perquè no executi càstigs o amenaces. I convida a conèixer i viure en comunió amb aquest Déu i Pare la gran alegria del qual és acollir-nos com a fills. Que ens estima i confia en nosaltres tot i ser pecadors, cridats a convertir-nos cada dia, com expressa Pau a la segona lectura.

L'evangeli també ens alerta davant l'actitud encarnada per fariseus i mestres de la Llei. Es pensaven que eren els únics justos i consideraven pecadors tots els altres; fins i tot creien que Jesús actuava malament. En el nostre món no hi ha cap "just" que no necessiti conversió. Però Déu valora cada pas positiu que les persones o comunitats som capaços de fer.

Key 1

Bateig de l'Elsa

Event information
Class: 
Baptism
Date: 
15/09/2013 - 12:45

Elsa Estévez López, de Girona.

L'enhorabona als seus pares Enric i Isabel i familiars!