Sunday, June 2 2013

Esdeveniment
« prevSunday, June 2 2013next »
Key 1

Avui és Diummege, el Dia del Senyor

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
02/06/2013 - 12:00

SOLEMNITAT DEL COS I LA SANG DE CRIST 

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

Celebrem, en clima festiu i agraït, aquella "tradició" que ve del Senyor. Tradició perquè no ho hem inventat, ens ha esta donat pel Senyor mateix i comunicat o transmès fidelment. I es tracta de quelcom fet "la nit que havia de ser entregat".

El pa de l'Eucaristia és sagrament de la vida de Jesús feta donació del començament al final. "Fer això" és disposar-se a tenir l'actitud de Jesús de viure per als altres, sense por de donar-se. El vi del calze parla de la nova i definitiva aliança. No és que Déu hagi anat canviant i fent diverses aliances; és que abans de Jesús només se'n podien comprendre i viure aspectes parcials. La sang del Senyor Jesús vessada és senyal que Déu és amic i aliat de la persona humana per sempre, i amb totes les conseqüències.

Aquest "memorial" de l'aliança l'hem de celebrar i viure fins que el Senyor torni. Ho fem a cada Eucaristia. Ho fem sempre que -com recorda l'evangeli- vivim preocupats pels nostres germans,  aprenent a "no acomiadar la gent" sinó a "donar-los menjar nosaltres mateixos". La fidelitat al memorial del Senyor exigeix tots dos aspectes.

Key 1

Bateig de la Lucía

Event information
Class: 
Baptism
Date: 
02/06/2013 - 12:45

Lucía Soria Tutor, de Barcelona.

L'enhorabona als seus pares Miquel Àngel i Carol i familiars!