Sunday, May 5 2013

Esdeveniment
« prevSunday, May 5 2013next »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
05/05/2013 - 12:00

DIUMENGE VI DE PASQUA

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

Prop de l'Ascensió i la Pentacosta, guanyen relleu les referències a l'Esperit Sant i al comiat de Jesús. A 50 anys del Vaticà II, Fets ens parla del primer concili, mostrant-nos la convicció dels que en van ser protagonistes: "L'Esperit Sant i nosaltres hem cregut que...". Prèviament hi havia hagut "desavinença i discussió seriosa"; però van saber escoltar què deia l'Esperit a aquella comunitat naixent, i aquesta actitud els va fer prendre la decisió més evangèlica.

És el mateix Esperit que fa veure a Joan la nova Jerusalem, paràbola lluminosa de la trobada definitiva de Déu i de Crist ressuscitat amb tota la humanitat (segona lectura). És l'Esperit que en el dia a dia del camí de l'Església ens ajuda a entendre vitalment l'evangeli i a viure en comunió amb Crist.

En el comiat, Jesús ens diu on habita ell com a Ressuscitat. Al començament de l'evangeli, Andreu i el seu company li pregunten: "Mestre, on t'estàs?". Ara ens respon que, amb el Pare i l'Esperit, habita en el cor de qui l'estima i guarda la seva paraula. Per això el creient pot ser una persona serena, pacificada, coratjosa. 

Key 1

Bateig de la Gal·la

Event information
Class: 
Baptism
Date: 
05/05/2013 - 12:45

Gal·la Solé Grabolosa, de Vic

L'enhorabona als seus pares Marc i Sílvia i familiars!