Thursday, March 28 2013

Esdeveniment
« prevThursday, March 28 2013next »
Key 1

Tríduum Pasqual - Dijous Sant

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
28/03/2013 - 17:00

A les 5 de la tarda:

 

Celebració comunitària de la Penitència.

  

Celebració del Sopar del Senyor.

                                                  

                                                              *  *  *  *  *

COMENTARI:

Cada vegada que l'Església es reuneix per celebrar l'Eucaristia -i avui d'una manera especial- s'emmiralla en el sopar pasqual de Jesús amb els deixebles i en tot el significat que ens transmet. Cada Eucaristia és signe de l'amor generós de Jesús viscut fins a les últimes conseqüències. Signe de comunió entre tots els germans i germanes reunits, i de tots nosaltres amb Aquell que seu al cap de taula.

Cada Eucaristia ha de fer ressonar en l'assemblea la pregunta de Jesús: "Enteneu això que acabo de fer?". I ens ha de qüestionar si la nostra comunió amb el Crist es real, és a dir, si ens fa persones servidores, generoses, portadores de pau, testimonis, com ell, de la força transformadora de l'amor de Déu.

Cada Eucaristia ens ha d'ajudar a vèncer el "diable" que ens posa en el cor actituds poc cristianes. Com Pere, com Judes, com els altres deixebles, tots les patim aquestes temptacions.

Com haurien de ser les nostres celebracions i la nostra vida per ser veritablement fidels a la tradició que hem rebut del Senyor?