Sunday, July 1 2012

Esdeveniment
« prevSunday, July 1 2012next »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
01/07/2012 - 12:00

DIUMENGE XIII DE DURANT L'ANY

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                    *  *  *  *  *  *  *

COMENTARI:

L'evangeli d'aquest diumenge va de dones. Al costat de Jesús, es converteixen en les protagonistes principals de la narració. Dues dones: una, amb una malaltia mortal, que està travessant el llindar de menor a dona (en la cultura jueva això ocorria als dotze anys, amb les primeres regles) i una altra que està patint, des de fa dotze anys (no és casual la repetició del número dotze), una greu malaltia que l'estigmatitza i aparta de la vida social i religiosa. Ambdues són relegades de les activitats principals pel fet de ser dones, i, en ambdós casos, la seva situació es veu agreujada per la seva malaltia: estan "mortes" socialment.

Jesús no participa dels prejudicis socials de la seva època: en ambdós casos les acull, les sana, les recupera socialment. Per al Mestre, també les dones estan cridades a participar de la Bona Nova del Regne, que no entén de discriminacions.

Els deixebles de Jesús ens hem de fer ressò dels gestos de Jesús i no permetre cap tipus de discriminació per cap causa.