Sunday, December 2 2012

Esdeveniment
« prevSunday, December 2 2012next »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
02/12/2012 - 12:00

DIUMENGE I D'ADVENT

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

Comença un nou any litúrgic i l'Església ens proposa contemplar, en aquest primer diumenge, un fragment del discurs apocalíptic de l'evangeli de Lluc. La primera part ens suggereix una situació difícil, crítica: "les nacions viuran amb l'ai al cor (...); la gent perdrà l'alè de por...". Respon a moments dramàtics per els quals passa o pot passar la comunitat creient. Però aquest signes no són motiu de desesperança i molt menys de desesperació.

L'evangelista convida a viure amb esparança, amb optimisme; Jesús ens ha redimit: "Alceu el cap ben alt, pequè molt aviat sereu alliberats".

Nosaltres, comunitat cristiana, no podem contagiar-nos del pessimisme ambiental: les dificultats, la crisi, el desànim, el descoratjament, l'alarma social... no poden, no ens han de fer defallir, desil·lusionar. No! La crida de l'evangeli és d'esperança, d'il·lusió, d'empenta a fer tot el que estigui a les nostres mans per superar aquesta situació, no només pensant en nosaltres sinó en els que ens envolten. És temps de "arremangar-nos", de treballar, de construir una realitat diferent, un món millor.