Thursday, November 1 2012

Esdeveniment
« prevThursday, November 1 2012next »
Key 1

Festa de Tots Sants

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
01/11/2012 - 12:00

CELEBREM AVUI LA FESTA DE TOTS SANTS

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vuestra participación molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda y rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.  

                                      *  *  *  *  *

COMENTARI:

En la festivitat de "Tots Sants" no només recordem a aquells que l'Església ha proclamat beats o sants, sinó a la quantitat ingent "que ningú no l'hauria poguda comptar" (primera lectura) de sants i santes que estan gaudint de l'amor sense límits, del que participarem després de la mort. Un amor que només pot tenir el seu origen en Déu: "mireu quina prova d'amor ens ha donat el Pare" (segona lectura).

Les "benaurances", que escoltarem en l'evangeli del dia, ens situen en la perspectiva de qui són els mereixedors d'aquesta realitat que celebrem. El narrador esmentarà als pobres, als afligits, als que estan patint, als necessitats..., tots aquells que duen en aquest món una vida miserable, als que han trepitjat els seus drets. Tots ells mereixen ser feliços, sentir-se estimats. Però, també, assenyala els que estimen entranyablement, els que no tenen falsedat en la seva forma d'actuar, els que s'entesten que hi hagi una pau autèntica en que es respecti la dignitat de totes les persones.

Aquesta és la tasca en que Jesús vol implicar la comunitat dels seus seguidors.