Thursday, June 28 2012

Esdeveniment
« prevThursday, June 28 2012next »
Key 1

Concert "Exeter College Chapel Choir"

Event information
Class: 
Music
Date: 
28/06/2012 - 19:00

Títol: Cant coral

Director i Organista: Joshua Hales.

Intèrprets: Cor de Cambra de la Universitat d'Oxford, Anglaterra, format per 26 joves.

Obres de: Tomas Luis de Victoria, Pau Casals, Padre Donostia, Charles Hubert Parry, William Harris, Geralt Finzi.

Lloc: Església de Sant Martí d'Empúries.

Dia i hora:  Dijous 28 de juny a les 19:00

                                                      * * * * * * * * *

Organitza: goEs Travel i Parròquia de Sant Martí d'Empúries 

Entrada: GRATUÏTA 

 

                        

                        

                        

 

EXETER COLLEGE CHAPEL CHOIR

 

Director – Organista: Joshua Hales

Joshua Hales, Director i organista, va iniciar els seus estudis musicals a Wigan, la Nord-oest d’Anglaterra, a l’edat de 8 anys, estudiant trompeta. L’any 2005 va estudiar sota la tutela del mestre John Benson, abans d’entrar a estudiar a l’escola de Música de Chetenham. L’any següent va començar un màster en música a Exeter College on està fent un curs superior de Música d’orgue i dirigint la coral. Les seves tasques dins del cor son seleccionar, ensenyar i dirigir el cor, que canta tres cops per setmana dintre dels diferents Serveis de la Universitat, així com tocar l’orgue en diverses ocasions. En Joshua actualment estudia orgue sota la tutela de Clive Driskill- Smith i direcció de cant coral sota la tutela de Paul Spicer.

 

Cor de Cambra

Exeter College és una de les universitats més antigues de la Universitat d'Oxford, fundada l’any 1314. El Cor de la capella d’Exeter College està molt orgullós de la seva tradició musical, que inclou músics de renom com Sir C.H.H. Parry i Sir A. Herbert Brewer. El Cor de Cambra està format per 26 joves d'entre els 15 i 18 anys. Canta als tres serveis setmanals que hi ha a la Capella de la Universitat, així com a molts altres actes com per Nadal o el dia de l’Ascensió, dia en que el cor puja fins a la torre per cantar des d’allà dalt.

Recentment han interpretat els Rèquiems de Faure, Howells i Bibers, així com obres d’autors contemporanis com Cecilia MacDowell o Jonathan Dove. L’any 2009 van celebrar el 150è aniversari del cor i per celebrar-ho, van viatjar a París i a Nova York. En honor a aquest aniversari, el compositor Jonathan Dove, va composar una nova peça per la coral titulada “I will lift up mine eyes” (Alçaré els meus ulls).

L’aniversari va culminar amb l’enregistrament d'un nou CD titulat “Una cosa que he desitjat”, segon disc que enregistren després del “Salve regina” l’any 2006.

Realitzen gires internacionals entre les que destaquen les ofertes a la plaça de Sant Marc de Venècia, Verona, Florencia, Basilea, Edimburgo, Viena, Leipzig, New York o Washington D.C.

A més han estat invitats, en numbroses ocasions, a cantar en llocs tan emblemàtics com la Catedral de Sant Pau, a Londres, la Capella de Sant Jordi en el Palau de Windsor o les catedrals de Exeter i Turo.  

Han fet concerts en llocs tan emblemàtics com la Sagrada Família, la Catedral de Barcelona, el Monestir de Montserrat, la Catedral de Santiago de Compostela, Museo Zuloaga de Segovia, Seminari Conciliar de Barcelona, Museu Marítim, així com en multitud d'espais públics tals com ports esportius per tota la costa mediterrànea, centres comercials, col·legis internacionals i un llarg etcètera.

 

Programa:

Tomas Luis de Victoria:

O Quam Gloriosum

Missa O Quam Gloriosum (Kyrie, Gloria, Sanctus and Benedictus, Agnus Dei)

Ave Maria

O vos omnes

Pau Casals:

O Vos Omnes

Padre Donostia:

O Jesu mi Dulcissime

Charles Hubert Parry:

My soul, there is a country

There is an old belief

Never weather-beaten sail

William Harris:

Bring us, O Lord God

Gerald Finzi:

My spirit sang all day

 

Imatges d'aquest concert