Sunday, November 27 2011

Esdeveniment
« prevSunday, November 27 2011next »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
27/11/2011 - 12:00

DIUMENGE I D'ADVENT 

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

Temps decisiu

L'advent que avui comença és un crit vigorós a l'esperança. És l'arribada desbordant d'una torrentada d'aire nou i fresc que vol escombrar totes les pors i endur-se'n ben lluny les nostres tebieses, ganduleries, mesquineses, fraus i covardies.

L'advent també ens recorda la nostra condició de pelegrins. És urgent no perdre més el temps, que cada instant és preciós, i un regal de Déu, i una prova de la seva confiança. I aquest moment present és tan important que no el podem deixar passar amb banalitats, distrets o indolents, sense omplir-lo d'allò que Ell ens demana. Avancem cap el dia decisiu, cap a l'instant de la veritat i l'hora menys pensada. I ens cal estar atents, viure desperts, i posar-nos decidits a caminar.

Jesús ens posa en guàrdia, ens adverteix perquè ens fem responsables de les tasques que ens ha confiat l'Amo: tots hem rebut les nostres i, als ulls de Déu, cap d'elles no és insignificant, sinó molt valuoses i preuades si les fem per servir-lo amb amor i confiats de fer la seva voluntat.

El temps urgeix: els seguidors de Jesús tenim el magnífic privilegi de creure i saber que, totes les hores de cada dia es poden convertir en instants d'eternitat. I això, lluny d'evadir-nos, ens ha de comprometre més i més en la reconstrucció del nostre món, en l'esforç per millorar la realitat dels més desfavorits, defensar la justícia dels humils i la dignitat de les víctimes d'abusos i explotació, posant-nos com Jesús al costat dels petits d'aquesta terra.

Advent, temps decisiu per començar de nou i renovar-nos, per deixar-nos penetrar per la mirada salvadora del Senyor que ens estima amb bogeria. Temps de pregària forta, de silenci interior per fer cas a la crida de viure en comunió amb Jesucrist i, amb l'ajuda de l'Esperit Sant, poder-nos presentar cada dia davant del Senyor amb el full de servei responsable.