Sunday, July 24 2011

Esdeveniment
« prevSunday, July 24 2011next »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
24/07/2011 - 12:00

DIUMENGE XVII DE DURANT L'ANY 

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

El tresor

El salmista proclama que la llei del Senyor és el veritable tresor. Més que mil monedes d'or. Més que tot estimo la vostra paraula, ens diu, i en vull fer la meva heretat. Magnífica pregària la del salm 118! Quanta llum enmig de tanta foscor!

El rei Salomó considera que el veritable tresor és aconseguir un cor intel·ligent i savi que pugui fer justícia i destriar el bé del mal. I al Senyor li agradà que ho implorés amb humilitat. Perquè no demanà ni salud, ni benestar, ni riqueses o dominis, sinó saviesa de cor.

Per l'apòstol Pau el tresor amagat és saber-nos destinats a ser imatges vives del Fill de Déu. Això vol dir, ni més ni menys, que som cridats a ser altres Crist. Hi pot haver una fortuna més gran, més noble, més apassionant, per donar ple sentit a la nostra vida?

A l'evangeli se'ns invita a ser buscadors del veritable tresor amagat. Perquè el seguidor de Crist és essencialment un cercador del seu Regne. I cercant-lo, el construeix.

Un cop descobert el tresor, per aconseguir-lo hi ha d'esmerçar tota la vida, i jugar-s'ho tot, sense plànyer-hi res. Si és la perla de gran valor que volem aconseguir, hem d'estar disposats a pagar el seu preu. A renunciar a les bagatel·les, a les foteses, a les banalitats.

I això és una feina constant, diària, perseverant, fidel, sense defallir. De tota la vida!

Trobar un gran tresor és causa d'una immensa alegria. Així ha de ser amb el deixeble de Jesús, que ha de fer de cada eucaristia una celebració joiosa per la trobada amb Ell i amb els germans. I amb aquest mateix goig ha de saber vendre tot el que tenia per adherir-se a Aquell que és la veritable font de la Vida. I, com Salomó, haurà de demanar amb insistència i humilitat al Senyor discerniment, per saber triar de la gran xarxa de vida allò que mai li serà pres.

Key 1

Bateig de l'Arnau

Event information
Class: 
Baptism
Date: 
24/07/2011 - 12:45

Arnau Heras Murillo, de Barcelona.

L'enhorabona als seus pares Manel i Antònia Ma. i familiars !

Key 1

Bateig d'en Ian

Event information
Class: 
Baptism
Date: 
24/07/2011 - 12:45

Ian Valero Medina, de Sant Andreu de la Barca (Barcelona).

L'enhorabona als seus pares Cristian i Mònica i familiars !