Sunday, June 12 2011

Esdeveniment
« prevSunday, June 12 2011next »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
12/06/2011 - 12:00

DIUMENGE DE PENTECOSTA 

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

Que no ens faci por el vent i el foc de l'Esperit

Amb vent i foc l'acció poderosa de l'Esperit Sant irromp en el naixement de l'Església. Són dos elements de la natura d'abast imprevisible que, en desbocar-se, és impossible retenir i controlar. L'Esperit tampoc no es pot aturar, ni es deixa segrestar, ni accepta les regles fixades en interès de la nostra conveniència i profit. És foc incontenible, vent poderós, que origina la nova creació.

L'Església de Jesús és obra de l'Esperit. Sense Ell, es dissoldria com un terrós de sucre en un vas d'aigua. El mateix ens passaria a nosaltres, els creients: la nostra fe es convertiria en una cabòria estèril o en un refugi d'una malaltissa il·lusió, si Ell no l'engegués cada dia.

La diada de la Pentecosta els seguidors de Jesús que es trobaven tots junts reunits, “van quedar plens de l'Esperit Sant”. I, aquell mateix dia, la petita barca, menada per la ventada impetuosa, es feu mar endins. I des d'aleshores no ha parat d'orsejar fins arribar als nostres dies.

Ara, a nosaltres ens pertoca l'esforç i el coratge per desplegar veles i deixar-nos menar pel Defensor. Perquè la seva obra avanci enmig del món. Que es faci visible la nova creació. Que el seu foc ho purifiqui tot i el seu vent imprevisible transformi la faç de la terra. Que la joia del seu amor ens envaeixi per irradiar l'alegria de la salvació de Jesús a tothom. Que els seus dons ens embriaguin perquè puguem deixar rastre del seu perfum. Malgrat els nostres defectes, les velles dèries i la por que el “vent” se'ns emporti massa lluny o que el “foc” cremi els nostres refugis.

Tenim la promesa que, si obrim el nostre cor a l'Esperit, Ell ens farà recordar i entendre totes les paraules de Jesús, i els seus ensenyaments ens donaran la “Saviesa” de les coses de l'esperit; i aprendrem a penetrar en el coneixement del Senyor i en la tendresa de Déu pel do de Pietat; i rebrem la Fortalesa per fer front al combat de cada dia, i de tot sabrem donar-ne gràcies.

Key 1

Bateig de la Laia

Event information
Class: 
Baptism
Date: 
12/06/2011 - 12:45

Laia Molina Esteban, de Cassà de la Selva.

L'enhorabona als seus pares Josep i Cèlia i familiars !