Sunday, September 26 2010

Esdeveniment
« prevSunday, September 26 2010next »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
26/09/2010 - 12:00

 

DIUMENGE XXVI DE DURANT L'ANY 

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

El noble combat de la fe

Déu, font de tota vida, ens ha beneït amb la gràcia de la fe. Per viure-la amb plenitud, confessar-la davant dels germans i guardar-la irreprensible, fins arribar a la presència del Rei de reis i Senyor dels senyors, cal mantenir, dia rere dia, un ferm combat. Perquè l'apòstol Pau no es refereix pas a una fe teòrica, sinó a la que ens fa créixer com a persones i transforma la nostra societat. La fe que busca sempre de practicar la justícia i l'amor. La fe que ens construeix per a la vida eterna.

Què n'és d'important l'al·lusió a la justícia, massacrada tantes i tantes vegades! En temps d'Amós, pels qui vivien tranquils a Sió i es creien segurs al turó de Samaria; en els nostres dies, arreu de pobles i ciutats, on innombrables fills de Déu, pobres i petits, suporten el jou de la iniquitat.

Què n'és de necessària la referència a l'amor, tan fàcilment oblidat i escarnit! En la paràbola del ric i en la nostra vida diària: quan vivim sense pensar en els altres; quan passem davant del necessitat mirant cap a l'altra banda; quan les nostres orelles no suporten els crits dels afamats i els tanquem totes les portes.

De què ens serveix la fe que no ens mou a la compassió? Què n'hem fet de l'evangeli si no ens fa obrir el cor i les mans als crits dels qui ens necessiten? Quin sentit tenen les nostres pregàries i com volem que Déu les escolti si nosaltres no parem l'oïda al plany dels germans? Com podem partir el pa eucarístic sense compartir el pa de cada dia amb els Llàtzers que voregen el nostre portal?

Senyor Jesús: alliberats de l'egoisme, feu que us veiem a Vós en els germans indigents.

Key 1

Bateig d'en Pau i d'en Marcel

Event information
Class: 
Baptism
Date: 
26/09/2010 - 12:45

 

Pau i Marcel Cabané Moll, de Maó (Menorca).

L'enhorabona als seus pares Vicens i Cristina i familiars!

Key 1

Bateig de la Ona-Bayush

Event information
Class: 
Baptism
Date: 
26/09/2010 - 12:45

 

Ona-Bayush Grimal Verdura, de Tordera.

L'enhorabona als seus pares David i Mònica i familiars!