Sunday, June 13 2010

Esdeveniment
« prevSunday, June 13 2010next »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
13/06/2010 - 12:00

 

DIUMENGE XI DE DURANT L'ANY 

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

Aquesta dona estima molt

Un rei, una pecadora, un fariseu i l'apòstol Pau són els protagonistes de les lectures d'avui. Quatre vides reals amb un desenllaç ben diferent en trobar-se, davant per davant, amb la Paraula. La clau, estimar molt.

Quan la paraula profètica de Natan desemmascara la seva infàmia, David deixa de justificar-se, es confessa pecador i, d'immediat, Déu el perdona. Aleshores descobreix la gràcia de la salvació, infinitament més ampla, extensa, grandiosa i profunda que totes les innombrables gràcies i favors rebuts anteriorment.

La dona pecadora cerca Jesús, i als seus peus plora penedida i amb llàgrimes els pecats. Ni tan sols li cal confessar-los perquè són del domini públic i, si no, el propi amo de la casa ja se'n cuidarà d'esventar-los. L'escena de la dona del perfum és una estampa d'amor i tendresa que ens recorda la paràbola de l'abraçada del pare i el seu fill pròdig.

Hi ha, també, un fariseu que convida Jesús. Que tingué la fortuna de rebre'l a casa i de tenir-lo a taula, costat per costat. Era un home que tothom coneixia per honorable, i ell mateix, admirat dels seus propis mèrits, era incapaç de veure i reconèixer la seva falta d'amor. I sense estimar no es pot arribar a l'experiència de Déu, que és essencialment Amor. Malgrat tot, Jesús crida Simó pel seu nom i el convida a descobrir el camí d'estimar Déu de debò, d'obrir-li el cor a la seva gràcia i deixar de considerar-se justificat pel compliment de la llei i els preceptes, sense vida d'amor.

Finalment, Pau, que es troba amb Jesús camí de Damasc: des d'aleshores, només Crist fou la seva vida i la creu el seu anhel.