Sunday, October 24 2010

Esdeveniment
« prevSunday, October 24 2010next »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
24/10/2010 - 12:00

 

DIUMENGE XXX DE DURANT L'ANY 

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

Pregar des de la humilitat

L'oració feta amb humilitat penetra els núvols i arriba al cel. Perquè el Senyor escolta el clam dels orfes i el plany de les viudes. Heus aquí les preferències de Déu: pobres i afeixugats, pecadors penedits i menyspreats pels homes, que posen tota la confiança en mans de l'Altíssim. És el crit d'auxili dels desvalguts, que cerca consol; el clam fet des de la pròpia misèria, des de la necessitat de la misericòrdia divina, des de la fe que tot ho espera de Déu.

El fariseu de l'evangeli només prega per satisfer la seva fatuïtat. Complagut de si mateix, recita el rosari de les pròpies lloances, paraules i més paraules que moren en la seva pròpia boca. No és a Déu a qui dóna gràcies, sinó a si mateix, en un inacabable discurs d'autocomplaença.

Orar des de la humilitat és la pregària de la fe que ens obre els ulls de la nostra insignificança per fixar-los en la immensitat del cor de Déu, tot misericòrdia. És la pregària que neix de la necessitat del seu perdó, de l'experiència del seu amor i de l'agraïment i la lloança.

De la reflexió sobre com és la nostra pregària, la paràbola d'avui ens demana, encara, de preguntar-nos com és la nostra relació amb Déu: si es limita al compliment de les normes i pràctiques establertes o s'emmarca en la comunió joiosa de la gratuïtat i de l'amor. Si la nostra vida està sotmesa al jou de la llei o avança oberta a la consciència filial, que ens fa dir de cor: Pare!

Demanem-ho humils en aquesta eucaristia i posem la nostra vida en les mans de Déu.


 

Key 1

Bateig de la Martina

Event information
Class: 
Baptism
Date: 
24/10/2010 - 12:45

 

Martina Gwiscz Sidera, de Girona.

L'enhorabona als seus pares Frederic i Gemma i familiars!