Sunday, January 10 2010

Esdeveniment
« prevSunday, January 10 2010next »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
10/01/2010 - 12:00

 

CELEBREM EL BAPTISME DEL SENYOR

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

   Heus aquí el nostre servent

   Com n'és de bo d'imaginar-se Jesús fent cua a la riba del Jordà! Joan predicava un baptisme de conversió i de penitència, un baptisme només amb aigua, que significava canviar la vida pecadora pel seguiment de la justícia de Déu. I Jesús, sense fer-ne escarafalls, acompanya als homes i dones que volen ser batejats pel Baptista.

   El Messies, però, "batejarà amb l'Esperit Sant i amb foc". L'aigua de Joan menava a una vida ètica, de compliment de la Llei. La de Jesús, comunica la vida de l'Esperit. El bateig de Joan redreçava la convivència humana. El de Jesús, ens dóna la vida divina. Heus aquí la diferència entre llei i gràcia, de què abastament parla sant Pau.

   La vida de la gràcia és pura gratuïtat, fruit de l'amor diví: al seu centre s'hi troba el do de l'Esperit Sant. En rebre'l, la nostra vida i les nostres obres, sense perdre la llibertat ni deixar de ser nostres, són també vida i obres de Déu. La seva acció silenciosa i constant transforma els nostres cors. Heus aquí la importància del Baptisme que vam rebre de ben petits i que, cada dia, especialment avui, hem de fer més i més nostre: empeltada la nostra vida amb l'Esperit del Pare i del Fill, som cridats a viure la veritable filiació divina i el miracle de la santedat.

   La festa del Baptisme del Senyor és una nova epifania: ens situa davant de Crist Jesús, home com nosaltres, que vol acompanyar-nos en el nostre caminar; ens presenta el Messies, l'ungit de Déu, que ve a fer la voluntat del Pare; esn fa reconèixer el Fill estimat, que ens crida a participar de l'amor trinitari. Una epifania que ens empeny a fer la immersió en l'immens foc de l'amor de Déu.