Sunday, June 27 2010

Esdeveniment
« prevSunday, June 27 2010next »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
27/06/2010 - 12:00

 

DIUMENGE XIII DE DURANT L'ANY 

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

Cridats a ser lliures

Avui les tres lectures tenen un mateix fil conductor: la vocació. Déu crida sempre. Nosaltres podem escoltar-lo o fer el sord. Si parem l'oïda, d'una manera o altra ens farà sentir la seva veu i ens farà saber què vol de nosaltres. Si volem fer-li cas, hem d'estar preparats per l'exigència, per les renúncies, pel despreniment i els sacrificis.

Servir Déu i el seu Regne requereix tenir les mans lliures, el cor franc, els peus lleugers i la voluntat decidida. És una disponibilitat que sempre comporta ferides més o menys profundes.

Ho veiem clarament en l'evangeli: tot el text respira avui un aire sever, gairebé dur, inflexible, extremadament rigorós. Les tres respostes del Mestre als qui volien seguir-lo ho confirmen, i lluny de seduir més aviat sonen a retret.

Jesús inicia la pujada a Jerusalem, lloc de la seva mort, de la seva resurrecció i ascensió al cel. En emprendre el camí ho fa amb tota la resolució, decididament, amb la voluntat d'arribar fins al final, amb totes les seves conseqüències. Li ho demana el seu Pare i, al preu que sigui, vol fer la seva voluntat, que per això ha vingut al món. Des d'aquesta autoexigència per complir la seva missió pot adoctrinar els deixebles i fer-los veure tot el risc que comporta l'aventura de seguir-lo.

És l'aventura de la vocació dels cristians. Pau ens ho clarifica: som cridats a ser lliures. Lliures de tots els esclavatges per poder fer la voluntat del Pare, com Jesús. Lliures per poder estimar de veritat. Lliures per deixar-nos conduir per l'Esperit. L'Esperit de Déu que ens dóna la gràcia, en la qual recolza la nostra llibertat.

Key 1

Bateig d'en Xavier

Event information
Class: 
Baptism
Date: 
27/06/2010 - 12:45

 

Xavier Medina Vargas-Machuca, d'Arenys de Munt.

L'enhorabona als seus pares Nicolàs i Marta i familiars!