Wednesday, January 6 2010

Esdeveniment
« prevWednesday, January 6 2010next »
Key 1

EPIFANIA DEL SENYOR

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
06/01/2010 - 12:00

 AVUI, DIA DE REIS,

NO ES CELEBRARÀ MISSA A AQUESTA PARRÒQUIA,

per circumstàncies especials. Demanem disculpes. 

DIUMENGE VINENT, DIA 10, ENS  TORNAREM A TROBAR.

                                                           *  *  *  *  *

FESTA DE REIS O EPIFANIA DEL SENYOR

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

   Avui torna a ser Nadal

  Epifania és la paraula més bella de les nostres festes litúrgiques. Vol dir "manifestació".  Déu es deixa conèixer per persones que venen de lluny, desconeguts que han sabut veure l'estrella, estrangers que s'han deixat seduir per una veu interior i s'han posat en camí. Fins a trobar el Senyor.

   Nadal és això: Déu se'ns torna Epifania. I l'home que el cerca de tot cor el troba. De fet, és Déu qui ens busca i qui ens troba, encara que a voltes fa veure que es deixa trobar: en els llocs més remots, en els moments més impensats, per les persones que ningú no ho diria. Els seus camins són imprevisibles. La seva epifania és sempre un regal sorpresa.

   Però també és necessària la nostra correspondència. Els mags van haver de deixar moltes coses i posar-se en camí. Van haver de servar l'esperança quan l'estrella se'ls feu fonedissa. Van haver de ser humils per preguntar. Van haver de saber mirar amb els ulls de la fe per entrar en una casa tan modesta, després de sortir d'un palau. Van haver de creure amb tot el cor per adorar un infant com tants milers d'infants, en braços d'una jove mare com milers de mares.

   Però Déu estima tant els nostres petits passos que s'hi dóna a cor que vols: heus aquí la immensa alegria dels enigmàtics personatges d'orient. Tot un desafiament per a nosaltres, per a les nostres llars, per les nostres comunitats: què n'hem fet de nostra immensa alegria?

   Perquè l'Epifania no es quedi en una preciosa paraula, avui és el dia de deixar les andròmines i posar-nos en camí, per poder ser veritables adoradors del Fill de Maria.