Sunday, September 27 2009

Esdeveniment
« prevSunday, September 27 2009next »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
27/09/2009 - 12:00

 

DIUMENGE XXVI DE DURANT L'ANY

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

Deixa fer

És la resposta de Jesús enfront de l'actitud intransigent de Joan: “Deixeu-lo fer”. No caiguem en la temptació de voler monopolitzar el bé, ni la ètica, ni els valors. Ens cal recordar sempre que l'Esperit bufa allà on vol, que es manifesta quan vol i per qui vol, de la manera més impensada. I pobres de nosaltres si gosem impedir-ho.

Perquè no són dels nostres, perquè pensen diferent, perquè professen un altre credo o venen d'altres cultures, no són raons per crear ressentiments, ni per impedir el diàleg i la col·laboració. Sabem que al costat del nostre projecte cristià hi ha altres projectes caritatius, morals, humanitaris. I tots ells mereixen el mateix respecte i consideració.

És cert que en el nostre món postmodern, secularitzat i globalitzat, cultures, ètiques i religions, a diari s'enfronten en qüestions punyents, que afecten directament valors fonamentals. Però cap d'aquestes situacions no ens ha d'apartar del camí del diàleg sincer i de la recerca del bo i millor per a les persones. Els homes i dones de l'Església del Crist no s'han de cansar mai d'aportar-hi amb tota humilitat i honestedat, els valors que hem rebut del Mestre: la caritat, la pau, la justícia, la reconciliació, la misericòrdia, el perdó, l'ajut, l'acolliment, la confiança, la fidelitat i el respecte.

I, sobretot, saber escoltar i valorar tot el que hi ha de bo, de noble i veritable arreu del món. Acceptar l'altre en la seva diversitat i en els seus valors. I alegrar-nos de veure que l'Esperit actua sense fronteres.

L'altre tema de l'evangeli, l'escàndol dels petits, dels febles, dels insegurs, ens ha de portar a revisar la nostra vida a la llum de l'evangeli i pregar perquè siguem instruments que apropin els petits a Jesús.