Sunday, July 5 2009

Esdeveniment
« prevSunday, July 5 2009next »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
05/07/2009 - 12:00

 

DIUMENGE XIV DE DURANT L'ANY

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i reb amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI: (Mc 6,1-6)

M'heu enviat a portar la Bona Nova!

“Cada dia em costa més de predicar...”, em confessava, fa poc, un bonhomiós rector de poble.I, encara hi afegí: “Veig la cara d'avorriment que fan els feligresos i em quedo tallat, sense paraula”. Cal dir que les lectures d'avui em recorden el meu amic mossèn?

Certament, es tracta d'una experiència descoratjadora i, fins i tot, dolorosa, però tan vella com la primera lectura: T'envio a aquests fills ..., tant si t'escolten com si no t'escolten ... Deixem que l'Esperit Sant ens assisteixi. No tinguem por. Som cridats per Jesús per portar l'evangeli als homes de bona voluntat, sense garantia d'èxit ni promeses de veure'n els fruits! I cal no oblidar mai que la fidelitat a la Paraula defuig els aplaudiments i es refugia en la força de la humilitat, car només som instruments. Perquè no m'enorgulleixi, ens diu sant Pau. I, així, es vegi ben clar que tot és obra de la gràcia i del poder de Crist.

És magnífic que un apòstol, de la seva talla gegantina, ens manifesti joiós: Quan sóc feble, és quan sóc realment fort. Déu només necessita la nostra pobresa per fer la seva obra. Ens demana la nostra paraula infructuosa, però tan necessària.

A Jesús tampoc li va ser fàcil entre els seus compatricis. Topà amb els prejudicis i la mesquinesa d'un món tancat, que recela de tot allò que sobrepassa els seus estrets esquemes. Diu l'evangeli que el sorprenia que no volguessin creure. Malgrat el fracàs, continua recorrent viles i pobles, que no falti la Paraula.

A la Redemptoris missio, Joan Pau II, ens diu: “La missió de Crist redemptor, confiada a l'Església, està encara ben lluny del seu acompliment. Una mirada de conjunt a la humanitat demostra que aquesta missió tot just comença”. I tots, tots els cristians hi som enviats.

Key 1

Bateig d'en Marc

Event information
Class: 
Baptism
Date: 
05/07/2009 - 12:45

 

Marc Artiz Pérez, de Girona.

L'enhorabona als seus pares Jordi i Maite i familiars!