Sunday, December 13 2009

Esdeveniment
« prevSunday, December 13 2009next »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
13/12/2009 - 12:00

 

DIUMENGE III D'ADVENT 

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i reb amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

   Amb l'alegria de l'Esperit Sant

  Déu només pot ser font d'alegria. Creure en Ell vol dir començar a recórrer el camí de l'alegria. Si la fe és un regal de Déu, l'alegria és la seva conseqüència: alegria de saber-nos estimats per Ell. Alegria de fer camí amb Jesucrist cap a la casa del Pare. Alegria de descobrir que tots els homes som germans, fills entranyables del mateix Déu.
  Per al cristià l'alegria és una vocació. Des del mateix baptisme hem rebut l'empremta de la joia de l'Esperit Sant i en el nostre cor s'ha encès el foc de l'amor que ens fa cridar de joia: Pare!
  I la voluntat del nostre Pare és que sempre, sempre, visquem contents. Cal, però, reconèixer que moltes vegades no és així. Que el nostre testimoni de creients, amb freqüència és pobre d'alegria. De l'alegria que ve de l'Esperit: aquella que és fonda, creient, esperançada, amorosa, íntima i curulla, que el món no pot donar i que ningú no ens podrà prendre (Jn 16,22).
  La clau d'aquesta alegria, que és un do de Déu, la trobem en la pregària, feta de súplica, de peticions i, també, d'acció de gràcies. Saber donar gràcies a Déu, per tot i sempre, és la prova que el nostre cor reposa en la veritable alegria. Perquè perdem l'alegria quan el nostre interior s'inquieta i es trasbalsa per l'ansietat? Quan les preocupacions ens aclaparen sense saber-les compartir amb el Senyor? Quan vivim atrafegats que ofeguem la vida de l'Esperit, i cerquem l'alegria de fora, on tot és buidor i tristesa?
  Advent: Temps incomparable! Deixa que el Senyor et transporti d'alegria, que el seu amor et renovi, que la seva festa et faci pregoner de la bona nova.