Sunday, January 18 2009

Esdeveniment
« prevSunday, January 18 2009next »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
18/01/2009 - 12:00

 

DIUMENGE II DE DURANT L'ANY

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i reb amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                         *  *  *  *  *

COMENTARI:

Eren vora les quatre de la tarda

"Rabí, on us allotgeu?". "Veniu i ho veureu". Ells hi anaren, ho veieren i es quedaren amb ell aquell dia. Eren vora les quatre de la tarda.

L'hora del pas de Jesús no s'oblida mai. La seva presència, la seva mirada, la seva veu, la fressa del seu caminar de la primera trobada, marca en la nostra vida una "hora" per sempre. És el gran descobriment. És la llum pertorbadora que s'encén per primer cop. És l'inici d'una etapa radicalment nova. El començament del camí. El primer de tots els esdeveniments que s'aniran succeint al llarg de la nostra existència. Quan aquest fet insòlit ens atrapa només hi cap una resposta: Aquí em teniu!

Després vindran tota mena de situacions, de dificultats, de dubtes, de nits de foscor i de dies de tempesta. A l'horitzó, però, per sempre hi trobarem el far d'aquella "hora". El primer contacte amb Jesús que ens feu canviar radicalment. La decisió personal de seguir-lo. De fer camí amb Ell. De gaudir de la seva intimitat. D'anar descobrint, poc a poc, el seu Evangeli. Fins arribar a comprendre que formo amb ell un sol esperit. Que em crida a la missió de sembrar per tot arreu la Bona Nova del Regne. Que vol la meva ajuda per portar la pau, i l'esperança, i l'amor, i l'alegria, als homes i dones que Déu estima apassionadament. En definitiva: que compta amb mi per transformar el món.

Perquè el seguiment de Jesús no sigui passatger, cal que em quedi amb Ell, com van fer els primers deixebles, que gaudeixi de la seva companyia, que perseveri en la pregària, en la caritat i en el seu coneixement.