Sunday, August 16 2009

Esdeveniment
« prevSunday, August 16 2009next »
Key 1

Today it is a Sunday, on the Day of the Gog

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
16/08/2009 - 12:00

 

SUNDAY XX OF DURING THE YEAR 

Mass at 12 of the noon, sung by the assistants and with accompaniment of organ.

Like always, we thank you your very valuable participation.

The Christian community of Sant Martí d'Empúries welcomes and receives with jewel to all and to each of the visitors and participants of any nationality and religion.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI: (Jn 6,51-58)

Deixem que ens ompli l'Esperit Sant

La nostra vida de fills de Déu necessita menjar per mantenir-se i crèixer. L'aliment de la vida de l'esperit és, sobretot, l'eucaristia: qui menja la meva carn i beu la meva sang té vida eterna. La té ja ara, en el present, la vida que és Déu mateix: el flux de la Vida circula per la nostra vida, el nostre cos mortal es nodreix d'immortalitat.

El pa de vida és un regal de l'Esperit per poder seguir Jesús. Per portar com Ell la nostra creu de cada dia. Per travessar el desert i suportar tots els seus rigors. Perquè enmig de la foscor puguem trobar la llum. I la saviesa construeixi la nostra casa. Obrint la intel·ligència i el cor a l'evangeli de les benaurances de Jesús. I, així, produir fruits de pau i de justícia, de reconciliació i d'amor, de fraternitat i alegria. I treballar amb esperança pel Regne. Perquè els pobres rebin la salvació.

Malgrat els qui no tenen enteniment s'entestin en fer-nos viure temps dolents i la humanitat es vegi atrapada en escenaris de convulsions i enfrontaments sense sentit, que provoquen tant de sufriment, sobretot als innocents i als més desvalguts, no ens deixem endur pel pessimisme o per la neciesa. No oblidem que som portadors de l'esperança que mai no defrauda. I l'eucaristia ens fa ja ara persones ressuscitades.

Nosaltres, doncs, hem de viure d'acord amb la nostra fe: deixar que l'Esperit Sant ens ompli de vida, cercant cada diumenge en la mesa del Senyor la vida de Déu, perquè el cos i la sang de Jesucrist ens transformin, a nosaltres, les nostres famílies, les nostres comunitats, els nostres pobles. I el món sencer retorni al camí del coneixement.