Sunday, July 26 2009

Esdeveniment
« prevSunday, July 26 2009next »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
26/07/2009 - 12:00

 

DIUMENGE XVII DE DURANT L'ANY

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i reb amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI: (Jn 6,1-15)

Tots podem compartir alguna cosa

Amb les lectures d'avui les nostres comunitats cristianes, que s'han reunit per deixar-se seduir per la Paraula i per compartir el pà eucarístic, es veuen obligades a sortir fora dels propis cenacles per miarar horitzó enllà: els problemes del nostre món són els nostres problemes, les necessitats de la gent són també les nostres.

És el mateix Jesús qui ens demana que obrim la nostra mentalitat: “On comprarem pa perquè puguin menjar tots?” És Ell qui ens prega que fem nostres les dificultats dels més pobres, que ens fem responsables d'aquells que viuen al marge, que sortim del nostre petit cercle per preguntar-nos contínuament: què hem de fer per tots els altres germans nostres? Com ho podem fer?

Sant Pau ens recorda d'on ens ve aquesta vocació d'estar pendents dels altres, i com n'és de necessari que responguem a la identitat cristiana, a la que hem estat cridats des del mateix baptisme: un sol Déu i Pare de tots, que està per damunt de tot, actua a través de tot i és present en tot. Quina bellesa la vocació de l'Església del Crist! Ah, si sabéssim viure com ens ho demana la crida que hem rebut!

Les comunitats cristianes que viuen la inquietut del Crist, d'estar disposades a compartir el poc o molt, són l'esperança dels pobres d'aquest món. Les que estan obertes al clam dels fills de Déu més petits, són la mateixa mà provident del Pare del cel. Des de la pròpia pobresa, amb esperit de servei, amb la fe que transforma els cors. Continuant l'obra de Jesús. Perquè l'eucaristia sigui veritable.