Sunday, March 1 2009

Esdeveniment
« prevSunday, March 1 2009next »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
01/03/2009 - 12:00

 

DIUMENGE I DE QUARESMA

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i reb amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                             *  *  *  *  *

COMENTARI:

L'audàcia de la fe

La nostra fe es fonamenta en el triomf del ressucitat. És, doncs, una fe de victòria. Una fe pasqual. Ara bé, mentre fem camí, experimentem el misteri del mal i, com tothom, en patim les conseqüències. Així, la nostra vida està teixida d'èxits i fracassos, de situacions doloroses i d'altres de satisfactòries. Totes, però, estàn inscrites dins del pla provident que nostre Senyor ens ofereix i que nosaltres hem de saber gestionar. La prova és inherent a la nostra condició de pelegrins. El desert, lloc de lluita i de purificació, escola de pregària i casa d'austeritat, és necessari.

Es tracta de viure el nostre desert amb la mirada posada en Jesucrist. Amb fe audaç i sense por, certament, i deixant-nos penetrar per la seva intimitat, que ens faci forts en la lluita, constants en l'esforç i generosos en el desprendiment. La crida evangèlica exigeix la conversió, i ens enganyaríem si penséssim que es pot seguir Jesús sense prendre la creu cada dia. El camí del cristià, avui i sempre, implica renúncies, risc, privacions i sacrifici. Però comporta pau. Una pau que ningú més que Jesucrist no pot donar. Una pau simbolitzada per la convivència de Jesús entre animals feréstecs i àngels que l'alimentaven.

És el desert que es torna paradís, la terra eixuta que floreix, la humanitat que retroba l'harmonia i recupera la condició original de germanor. Sense guerres, ni fam, ni explotació, ni miséria, ni violència.

Ha arribat l'hora del desert, de la conversió, de descobrir la misericòrdia de Déu, de demanar que canvïi el nostre cor de pedra en cor de carn, perquè també nosaltres arribem a ser misericordiosos amb els nostres germans.

Key 1

Bateig de la Carlota

Event information
Class: 
Baptism
Date: 
01/03/2009 - 13:00

 

Carlota Juan Ruiz, de l'Escala

L'enhorabona als seus pares Eloi i Patricia i als familiars!