Sunday, March 15 2009

Esdeveniment
« prevSunday, March 15 2009next »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
15/03/2009 - 12:00

 

DIUMENGE III DE QUARESMA

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i reb amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

La purificació de la fe

Aquest temps de Quaresma els creients som cridats a purificar la nostra fe. Al llarg del camí, amb freqüència, enfosquim la idea de Déu tot posant-la al servei dels nostres interessos. Ens construïm un Déu utilitari, a la mida de la nostra conveniència, i donem regna solta a l'egoisme que hi ha enquistat al nostre cor. Al mateix temps, gairebé sense adonar-nos que ens fem esclaus de nosaltres mateixos, mirem de segregar justificacions que ens tranquil·litzin la consciència.

Per lluitar contra aquest mal radical els nostres esforços sols no són suficients: ens cal l'ajut de Déu. Perquè només el Senyor pot treure'ns de la terra d'esclavatge. Només Ell, que sempre està a favor nostre. Que es feu home per poder-nos fer costat. Ell que ens crida a viure en llibertat i ens vol fer participar de la seva pròpia vida. Cal, però, atendre amb fidelitat la seva paraula, sortir del vell Egipte i no retornar mai més enrere. Guardar la paraula de Déu per salvaguardar la llibertat. Per fer de la seva voluntat el nostre goig.

La purificació de la fe passa per expulsar enèrgicament la nostra idea de mercadeig i d'intercanvi amb Déu. De seguir-lo per poder obtenir-ne avantatges, a fi d'accedir a la seva assegurança i protecció. Per treure'n profit. Per cobrir-nos el rebost i les espatlles. Com si Déu fos un comerciant. Purificar la fe vol dir creure de tot cor en la gratuïtat del seu amor. Que tot Ell és per a nosaltres gràcia sobre gràcia. Pur regal. I la nostra relació ha de ser filial, confiada, generosa i despresa. Aprendre a abandonar-nos a les seves mans crucuficades per nosaltres, signe del seu amor fidel.