Sunday, February 22 2009

Esdeveniment
« prevSunday, February 22 2009next »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
22/02/2009 - 12:00

 

DIUMENGE VII DE DURANT L'ANY

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i reb amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                  *  *  *  *  *

COMENTARI:

L'"Amén" de la fe

A les nostres comunitats cristianes, amb freqüència, els envaeix una certa nostàlgia dels temps passats, les tenalla l'enyorança de dies llunyans i els records magnificats les paralitzen. Tot plegat ens impedeix d'afrontar el present amb atenció, confiança i coratge. Ens posem una bena als ulls que no ens deixa veure les coses noves que cada dia neixen. Es podria dir que tenim por a la novetat. Escassa confiança en l'Esperit Sant. I no llegim els signes dels temps.

Jesucrist és la nostra permanent novetat, l'avui etern del Pare! A Cafar-Naüm la gent ho confessa admirada, després del doble miracle: No havíem vist mai res de semblant! Quin revés tant mortificant per aquells mestres de la Llei que eren allà asseguts! Es pensaven que tot estava lligat i ben lligat. Que tot estava dit. Que el seu univers ja era ben ple, ordenat, classificat i codificat. Que no hi cabia res més.  I, heus aquí, que el sostre de les seguretats s'obre davant d'ells i apareix la fe creient dels portadors d'un paralític. Fill, els teus pecats et queden perdonats. Ningú com Jesús és capaç de sorprendre els que tenen obert el cor a la joiosa novetat de l'avui.

Ai d'aquells que, com els escribes i fariseus, tanquen l'Esperit Sant a la sagristia per por a la novetat, enrocats en principis solidíssims, en normes incommovibles i en personalíssimes i confortables veritats: mai no podran assaborir la bogeria salvadora de Nostre Senyor! Ni la joia de l'alè d'aire novell dels qui li obren les finestres, com feu el papa Joan!

La clau de tot plegat ens la dóna Pau: fer de la nostra vida un "sí" per Jesuscrist, obedient al Pare, en mans de l'Esperit, passi el que passi.