Tuesday, January 6 2009

Esdeveniment
« prevTuesday, January 6 2009next »
Key 1

Epifania del Senyor

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
06/01/2009 - 12:00

 

AVUI CELEBREM LA FESTIVITAT DELS REIS. 

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i reb amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religión.

*  *  *  *  *

COMENTARI:

El regal de la llum

Crida l'atenció que només els mags d'Orient preguntessin per l'estrella. És que ningú més no l'havia vist? I si l'havien vist, per què no la seguien?

A la nostra vida, sovint, hi ha períodes de foscor. Però Déu mai no ens abandona ni vol que estiguem a les fosques. Som fills de la Llum, destinats a fer-la brillar. Per aquest motiu nostre Senyor se'ns ha fet Epifania. Es dóna a conèixer. Surt al nostre encontre. Ens fa descobrir la seva proximitat. La seva estimació. Fa brillar la seva estrella.

Aleshores, com els mags, ens hem de posar a caminar. Amb Ell al nostre costat. I, també, amb els nostres germans. Sabent que no és senzill. Que la Llum de vegades s'amaga. Que no és fàcil fer camí amb tots aquells que són  tan diferents de nosaltres. Que tenim tendència a discriminar, a mirar de reüll, a creure que som especials, a excloure. Encara no hem entès que a adorar l'Infant hi som cridats pastors i reis, creients i pagans, negres i blancs, homes i dones de tot el món?

Tampoc no ens ha de venir de nou si s'amaga l'estrella. La prova és un fet inherent a la condició de seguidors de la Llum. Quan es presenti, cal mantenir la fe i seguir caminant. Encara que no hi trobem sentit. Tot i saber-nos perduts. Encara que el dolor es faci insuportable. Quan mirar el cel ens resulti tan costós. I siguem incapaços de pregar. D'aixecar els ulls de terra. De donar la mà a qui ens necessita i ens reclama.

Avui, però, donem gràcies per la Llum i siguem-ne reflectors!